Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

sey Krabcakes

Aantal personen: 4-

Ingrediënten

450 gr gekookte aardappelen
2 eetlepels zware room
25 gr boter
225 gr vers krabvlees
een grote snuif foelie of nootmuskaat
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels bloem
1 ei
2 eetlepels melk
100 gr vers bruin broodkruim
saffloerolie
peper, zout

Voor de saus:
225 gr Griekse yoghurt
1/2 theelepel kappertjes
2 eetlepels peterselie
1 eetlepel gehakt bieslook
een stuk geschilde komkommer van 7 1/2 cm
1 eetlepel Dijon-mosterd

Bereiden

Pureer de aardappelen met de room, de boter, peper en zout en
vermeng dit met het krabvlees, de foelie of nootmuskaat en 2
eetlepels peterselie.
Vorm van het mengsel 12 kleine cakes en rol ze door de
bloem.
Meng het ei met de melk en bestrijk er de cakes mee.
Rol ze dan door het broodkruim en zet ze afgedekt 2 uur in de
koelkast.
Doe alle ingredinten voor de saus in een blender en mix ze
tot een ruwe puree.
Verhit de olie en bak de krabcakes in 2 minuten aan iedere
kant goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met de saus.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Visschotel met croûtons en aïoli
Paling met Provençaalse kruiden
Grietfilets met zalmmousse en courgette-roomsaus
Wijtingfilet
Zeeduivelfilet op een bedje van peultjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes